Blogger üzerinden ticaret yapıp satış yapan bir çok insan vardır, işyerlerini yada konumlarını uzun uza tarif etmektense google maps yardımıyla konumunuzu yada adresinizi harita üzerinden insanlara direkt olarak tarif edebilir ve gösterebilirsiniz.Yada beraber yazıştığınız bloggerle bir buluşma adresi ayarlayıp bu adresi blogunuzdan tam nokta olarak harita üzerinden davetiye yazınızla birlikte yayınlayabilirsiniz.Biz blogunuza haritalı adres eklemeyi anlatalım kullanımı size kalmış, nasıl kullanmakisterseniz?
Ben web işinden anlamam nasıl yapacağım ben beceremem demeyin, öyle bir anlatacağız ki bunu herkes kolaylıkla yapabilecek.Yapamayan olursa da elimizden geldiğincd yardımcı olacağız.Sitesine yada bloggere google harite eklemek isteyenler bundan sonrasını dikkatle okusunlar:
1-Google Mapsi ziyaret ediyoruz. Siteyi ziyaret ettiğimizde aşşağıdada gördüğümüz resimdeki gibi direk türkiye haritasının olduğu bir pencere açılacak.
2-Açılan bu pencerede yukarıda gösterdiğimiz adres arama kutucuğuna kendi adresimizi,yani tarif edeceğimiz,sitemize harita ile ekliyeceğimiz adresi yazıyoruz.
Örnek olarak ben bir okul ismi yazacağım, okulun ismi çaldağ ilkokulu olsun ve bu okulu bulup haritadaki yerini yazının sonuna ekliyeceğim.
Adres arama kısmına: Çaldağ ilköğretim okulu yazdık ve mercek işaretine tıkladık.Aşağıdaki resimde de gördüğümüz gibi adresimizi bulduk.
Adresimizin doğruluğunu teyid ettikten sonra  haritada üzerine adresimizin bulunduğu yere birkere tıklyoruz ve aşşağıdaki gibi işaretin çıkmasını sağlıyoruz.İşareti harita üzerinde gördükten sonra yukarıdaki resimde gösteridğimiz google maps ekranının sağ alt köşesinde bulunan 3 nolu kısımdaki dişli çark simgesine tılıyoruz.
3-Dişli çark simgesine tıkladığımızda açılan menü içerisinde Haritayı paylaş ve yerleştir kısmına tıklıyoruz.
4-Haritayı Paylaş ve yerleştire tıkladığımızda bir pencere açılacak bu pencerede de Haritayı yerleştir sekmesini tıklıyoruz.
5-Haritayı yerleştir sekmesine tıkladığımızda aşşağıdaki gibi birpencere açılacak ve kutucuk içeriisne aldığımız yerdeki iframe kodunu kopyalıyacağız.Aynı zamanda ekliyeceğimiz haritanın boyutlarını ayarlamayı da buradan yapıyoruz.Sol tarafta bulunan boyut ayarlama penceresinden sitemize yerleştireceğimiz yere uygun bir boyut seçiyoruz ve kodu kopyalıyoruz.
6-Kopyaladığımız kodu blogumuzda her hangi bir yazı içerisinde HTML moddayken ekliyoruz.
Gadget olarak eklemek istiyorsak da Yerleşim>Gadget Ekle>Html Javascript yolunu takip edip gadget olarak ekliyebiliyoruz.

Aşşağıda Çaldağ İlöğretim Okulu adresini Haritalı Olarak Blogumuza Ekledik.
Yukarıda yazdığımız yazıyı okuyarak sizde blogunuza google haritalı adres ekliyebilirsiniz.
Blogunuza gelen ziyaretçileri blogunuza bağlayacak ve onların da konu açabilecekleri kendilerinden birşeyler yazabilecekleri blogger forum ekleme eklentisi ile sizleri tanıştırıp blogunuzu  daha zengin ve çeşitliliğin olduğu bir blog haline getireceğiz. Ziyaretçileriniz kendi aralarında tartışılacak konular açacak, yorumlar ve yazılar yazacak bu sayede blogunuza bağımlı bir topluluk oluşacak, kulağa hoş geliyor öyle değil mi? 🙂 Bunu nasıl yapacağım? çok zor!!! ben kodlardan anlamıyorum,benim hiç bilgim yok diyen, okuması yazması olan herkes, bloguna forum ekleme ile ilgili yazdığımız bu yazıyı okuduğunda blogger bloguna forum eklemiş olacak, ekleyemeyen arkadaşlarada eğer isterler ise yardımcı olacağım.Anlatıma başlamadan önce blogger forum eklentisi nin nasıl göründüğüne bakmak isterseniz demo görünümden bakabilirsiniz.
Blogger aracılığıyla yapmış olduğunuz blogunuza yada sitenize forum sayfası ekleme:
1-Blogger hesabımızla giriş yapıyoruz.
2- Sayfalar butonuna tıklayıp yeni bir sayfa açıyoruz.
3-Yeni açtığımız sayfanın başlık kısmına FORUM diye yazıyoruz ve HTML modunu açıyoruz.
4- Nabble.com sitesine giriş yapıp gerekli bilgileri dolduruyoruz.
5-Kayıt işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştiği zaman aşşağıdaki gibi bir pencereyle karşılaşacaksınız.
6- Yukarıdaki resimde (5. maddede) kırmızıyla BLOG OKULU yazan yerin hemen üstünde SONRAKİ ADIMA GEÇ butonu bulunmakta, bu butona tıklıyoruz.Butona tıkladığımızda bir kod çıkıyor, bu kodu kopyalıyoruz.
7-Kopyaladığımız kodu 3. adımda açık bıraktığımız FORUM başlıklı sayfamıza HTML modundayken yapıştırıyoruz ve ardından buradaki YAYINLA butonuna tıklıyoruz.
8-Bloggerden oluşturduğumuz bloga forum sayfası eklemiş olduk böylece.Bundan sonra gelsin yorumlar.
Gördüğünüz gibi forum sayfanız artık blogunuzun içinde çıkıyor.Forum sayfanıza Ana Sayfadan Link vermeyi unutmayın Menülerin içine Forum diye yeni bir menü ekleyin ki ziyarteçileirniz Blogunuzda bir Forum sayfası olduğunu anlasınlar yada forum sayfanızı bulabilsinler.
Sorularınızı yorumlar kısmından sorabilirsiniz.Teşekkürler…
kaynak: http://www.blogokulu.org/2014/01/blogger-forum-sayfasi-ekleme.html

DEmo Görünüm için resme tıklayın.
Bloumuzda yukarıdaki oyunlar widgetini blogunuza ekleyip ziyaretçilerinizin eğlenmesini ve hoş vakit geçirmesini sağlayacak oyunlar widgetini sizlerle paylaşalım dedik.Yapmanız gereken işlem çok basit;Kumanda Panelinden>Yerleşim>Gadget Ekle yolunu takip edip,Html/Javascript gadgeti içerisine yapıştırıyoruz.Yada bir sayfa ekliyerek buradaki kodları HTML modundayken sayfamıza yapıştırıyoruz,yada normal bir yazı yayınlar gibi Yeni kayıt oluştur dedikten sonra yine html modunda kodu yapıştırıp oyunları sitemize ekliyebiliriz.Bu işlemi yaptıktan sonra artık blogumuzda oyunlar olacak ve bu oyunlar sürekli güncellenecek.Blogunuzu biraz daha renklendirecek güzel bir eklenti.


<style type="text/css">
#post-gallery {
  width:525px;
  margin:0px auto;
  font:normal 11px Arial,Sans-Serif;
  color:#494848;
  padding:8px;
  background-color:none;
  -webkit-box-shadow:0px 10px 30px rgba(0, 0, 0, 0.4);
  -moz-box-shadow:0px 10px 30px rgba(0, 0, 0, 0.4);
  box-shadow:0px 10px 30px rgba(0, 0, 0, 0.4);
  -webkit-border-radius:4px;
  -moz-border-radius:4px;
  border-radius:4px;
margin-top:-75px;
}
#post-gallery h2 {
  font:20px Arial,Sans-Serif;
  color:white;
  text-shadow:0px 3px 2px black;
  text-transform:uppercase;
  margin:2px 2px 2px;
  padding:7px 14px;
  background-color:#48D;
  text-align: center;
}
#post-gallery .bgt-item {
  float:left;
  display:inline;
  position:relative;
  margin:2px;
  padding:0px 0px;
  background:#fff url('https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmv2gyl1DMsYFgmkCoYjJjGBpIFhLZcNGbZ9l1-BI-NE107Vxz6_mCCDO1GJtoWKRIbHUtLh24Vb2nkYYZxPWHjfPp_m4l91FOXXgPIScKaohXwnxDF7PXK7EHj1yBN0YNSjhR7zlq7E8/s1600/395.GIF') no-repeat 50% 50%;
  width:71px;
  height:71px;
}
#post-gallery .bgt-item img {
  width:71px;
  height:71px;
  border:none !important;
  margin:0px 0px !important;
  padding:0px 0px !important;
  background:transparent !important;
  display:none;
}
#post-gallery .bgt-item .bgt-child {
  position:relative;
  top:10%!important;
  left:10%!important;
  z-index:1000;
  width:200px;
  background-color:white;
  border-top:5px solid #FA7C19;
  -webkit-box-shadow:5px 5px 10px rgba(0, 0, 0, 0.7);
  -moz-box-shadow:5px 5px 10px rgba(0, 0, 0, 0.7);
  box-shadow:5px 5px 10px rgba(0, 0, 0, 0.7);
  padding:10px 15px;
  overflow:hidden;
  word-wrap:break-word;
  display:none;
  opacity: 0.9;
}
#post-gallery .bgt-item .bgt-child h4 {
  font-size:12px;
  margin:0px 0px 5px;
  color:#FA7C19;
}
#post-gallery .bgt-item:hover .hidden {display:block;}
</style>
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.0/jquery.min.js" type="text/javascript"></script>
<script type="text/javascript">
var bgtTitle     = "Oyunlar Yükleniyor...",
    numposts    = 56,     
    numchar     = 190,     
    rcFadeSpeed = 610,   
    pBlank      = "https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkU0IAQ2zTAPR8DWhkzruvqRzy9UO4IQlvU874hub1cjPkDRVgokXZGAk3s9f12mfcYb60do1xpJlB0PSNk0__oWIVnGIhtJ_4G-v14KzBAbRPrg9_JsMAPXpgq9WlyBLS9tFLG_ABnMc/s1600/no-image-ava.jpg", 
    blogURL     = "http://www.arabaoyunlari04.com";
</script>
<script src="https://googledrive.com/host/0B4LZsB4bN2rdNE4yRjdreDBIcUU/recent-post-blogokulu.js" type="text/javascript"></script>

kod içerisinde
numposts = 56, gösterilecek oyun sayısını,
width:525px;
ekleyeceğiniz widgetin genişlik değerini belirtir, bunları değiştirerek kendinize göre ayarlama yapabilirsiniz.
Blogger izleyiciler eklentisini birçok blogcu biliyordur.Ama gelen mailler ve yorumlardan özellikle Melahat Nuroğlu isimli takipçimizin de isteği üzerine blogger izleyiciler eklentisini anlatmaya karar verdik.Blogger izleyiciler eklentisi ileblogunuza katılan yani resimdede gördüğünüz üzere Bu Siteye Katılın yazan butona tıklayıp siteye katılan kişiye,yani izleyiciniz olan blogcuya yazdığınız yazılar aşağıdaki resimde gördüğünüz  gibi okuma listesi adı altında kısa kısa gidecektir.Buda bir yazı yayınladığınız zaman ziyaretçi sayınızı ve sizin yazılarınızın tıklanma oranını arttıracaktır.Yani nekadar izleyiciniz varsa sizin için okadar iyi dilelim ve blogger izleyiciler eklentisini blogunuza nasıl ekliyebileceğinizi anlatalım;
Sizi izleyen bir blogcunun siz yazı yayınladığınızda blogundaki görünüm;
İzleyiciler gadgetini blogunuza eklemek için:Şekilde de gördüğünüz kumanda panelinde Yerleşim>Gadget Ekle yolunu takip ediyoruz.
Şekildeki resimdeki yolları izleyip izleyiciler linkinin olduğu kısma gelip blogger izleyiciler gadgetini eklemek için bu linke tıklıyoruz.
Son olarak açılan pencerede kaydet butonuna bastığımızda
blogger izleyiciler gadgeti blogumuza eklenmiş olacak.
Yazar:araba oyunları


Blogger html düzenleme ekranı blogcuların, bloglarını tasarlamada ve eklentiler eklemede sık sık kullandıkları blogger da vazgeçilmez bir kısım, bloggerin yapmış olduğu ufak bir değişiklik sonrası bir çok kullanıcı tedirginlik içierisinde mail atıp, bazı kodları bulamadığını yazması üzerine, bende kısa bir video ekleyip sadece b:skin kodunun bulunmasını gösteren kısa bir video hazırladım.Umarım faydalı olur.Şimdi değişen blogger html düzenleme paneli ile ilgili hazırladığım videoyu izliyelim.
Değişen blogger html düzenleme paneli ilgili sorularınız yada önerileriniz olursa alttaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

ayrıca blogger html düzenleme panelinde üst tarafta Şablonu Biçinlendir kutucuğunu işaretlediğimizde eski widget şablonlarını genişlet kutucuğunu işaretleme işlemini yapmış gibi oluyoruz, yani tüm kodları görebiliyoruz.
3d araba oyunlarıBlogger resimleriniz etrafında bulunan çerçeveler kimine göre çok kullanışlı ve görüntü güzelliği olarak değerlendirilsede, bana facebook adresim yoluyla ulaşan Burcu Ufuk Akday ismli takipçim gibi bu çerçevelerden kurtulmak isteyenler de oluyor.Blogger da Resimlerin Etrafındaki Çerçeveleri Kaldırmak isteyenlerden iseniz doğru adrestesiniz, ekliyeceğiniz ufak bir kod sayesinde Blogunuzda bulunan resimlerin etrafındaki çerçeveleri kaldırmış olacaksınız.
Blogger da Resimlerin Etrafındaki Çerçeveleri Kaldırmak için:
1-Blogger hesabımızla giriş yapıyoruz.
2-Kumanda paneline geliyoruz.Aşağıda gördüğümüz gibi,Şablon>HTML’yi Düzenle yolunu takip edip HTML kodlarının olduğu yere geliyoruz.
3-Html Kodları içerisinde Ctrl+F yardımı ile ]]></b:skin> kodunu aratıp buluyoruz.
4-Bulduğumuz ]]></b:skin> kodunun hemen üstüne aşağıdaki kodu yapıştırıyoruz.
.post-body img, .post-body .tr-caption-container, .Profile img, .Image img,
.BlogList .item-thumbnail img {
  padding: none !important;
  border: none !important;
  background: none !important;
  -moz-box-shadow: 0px 0px 0px transparent !important;
  -webkit-box-shadow: 0px 0px 0px transparent !important;
  box-shadow: 0px 0px 0px transparent !important;
}
Şablonumuzu kaydedip çıktığımızda Blogger da Resimlerin Etrafındaki Çerçeveleri Kaldırmış olacağız.